Összeházasodunk <3

Összeházasodunk <3

Az esküvői meghívó nem csak egy papír

2017. március 27. - .BFG.

Az esküvői meghívó nagyon fontos, meghatározó része minden esküvőnek, hiszen ez az, amivel először találkozik a meghívott vendég. Ez által kap ízelítőt arról, hogy milyen is lesz az esküvő, amire meghívást kapott.

Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen meghívót választotok, hasonlóan az esküvő egyéb részleteihez, ebben is elengedhetetlen az egyediség. Az, hogy a személyiségetekhez és az esküvőtökhöz illő meghívót válasszatok. Ugyanis a választott megoldások és a szövegezés tükrözi nem pusztán azt, hogy milyen a pár, hanem azt is, hogy milyen stílusú esküvőre számíthat a meghívott.

Amikor kiválasztjátok az esküvői meghívót, sok szempontot kell figyelembe venni. 

Az első és legfontosabb, hogy eldöntsétek, hagyományos vagy modernebb megoldásban gondolkodtok-e. Ha ezt sikerült eldönteni, tovább kérdéseket is át kell gondolni.

eskuvoi-meghivo-3.jpg

Milyen legyen?

Mára már számtalan forma megtalálható a piacon, a megszokottól kezdve egész az extrém megoldásokig. Sőt, ahogyan már korábban volt róla szó, egyre népszerűbb a saját esküvői honlap is, amit sokan egyben meghívőként is alkalmaznak.

Már a meghívó is lehet formára vágva, de díszítheti azt gravírozás, dombornyomás, különféle kreatív megoldások, vagy akár lehet a meghívó maga egy fotó rólatok. Tényleg csak a képzelet szab határt. 

Az egyéniségeteket rengeteg formában belevihetitek a meghívó kinézetébe, és akár klasszikus akár divatosabb megoldást választotok, érdemes is tehát megtenni ezt.

Ami az elsők között fel fog merülni az az, hogy milyen színű legyen a meghívó és a rajta szereplő szöveg, rajz. Éppen ezért, csak akkor válasszátok ki a meghívót, ha már pontosan tudjátok, milyen stílusú, színvilágú esküvőt szeretnétek. Ezt a hangulatot tudjátok tükrözni az esküvői meghívótokban is.

Ahogyan formailag számtalan lehetőség közül választhattok, úgy a szövegezés is sokféle lehet.

eskuvoi-meghivo-2.jpg

 

A szöveg

Rengeteg előre megírt szöveg közül választhattok a megrendelés során, jobbnál jobb szövegezésű meghívók találhatóak a piacon a komolyabbtól a kifejezetten mókásig.

Amennyiben mégsem elégednétek meg az előre megírt sorokkal, úgy akár saját szöveget is kitalálhattok. :)

Bárhogyan is döntsetek, vannak olyan elemek, amiket mindenképp tartalmaznia kell a meghívónak. Ezek a következők:

  • A nevetek

Hogy milyen formában írjátok le, az már csak rajtatok múlik, a lényeg, hogy tényleg közel álljon a személyiségetekhez. Ha mindenki csak Andiként vagy Petiként ismer Titeket, nyugodtan használjátok ezeket a neveket a meghívókon is, nem kell ragaszkodni az Andreához és Péterhez, semmivel nem fog komolyabbnak tűnni a szándékotok tőle. :)

  • Az esküvő dátuma

És persze nem csak a dátum, az időpont is. Ha igazán precízek vagytok, akkor külön beleírjátok azt is, hogy mikortól van gyülekező és mikor kezdődik maga a ceremónia. A további időpontokat nem érdemes beleírni, azt más formában szokás kommunikálni.

  • Az esküvő helyszíne

Ha mindenki számára ismert helyen lesz (pl. a budapesti állatkert japán kertje) az esküvő, akkor persze nem kell ennél pontosabb cím, minden más esetben javasolt beleírni irányítószámmal, házszámmal együtt.

  • Mire szól a meghívás

Ha minden vendégre vonatkozik mind a ceremóniára mind a lagzira való meghívás, akkor természetesen nem kell ezt külön megemlíteni, de amennyiben van olyan meghívott, akit csak a szertartáson látnátok szívesen, mindenképp jelezni kell ezt már a meghívóban.

Ha egyházi és polgári szertartás is lesz, mindkettő részletei szerepeljenek a meghívón, ahogyan az is, hogy melyikre vonatkozik a meghívás.

eskuvoi-meghivo-1.jpg

 

Kinek a nevében?

Amennyiben a szülők állják az esküvőt, szokás lehet már a meghívót is az ő nevükben megírni. Ez manapság már kevésbé népszerű megoldás, de tény, hogy köszönetedet és háládat ilyen formában is kifejezheted szüleid felé.

 

A meghívás hogyanja

Sokszor felmerül a kérdés, hogy milyen módon adjuk át a meghívót a vendégeknek. Személy szerint én nem javaslom a postai meghívást, kivéve persze, ha leküzdhetetlen távolságra van a meghívott.

Személyesen átadni a meghívót olyan gesztus, amitől megtisztelővé válik a meghívás ténye. :)

A személyes meghívás során általában felmerül a kérdés, hogy mit szeretne a pár nászajándékként kapni, mire van szükségük, minek örülnének igazán. Amennyiben tárgyi ajándékot nem szeretnétek, a személyes találkozó szuper lehetőség arra, hogy finoman megmondjátok ezt.

Bármennyire is kellemetlennek hangzik ez így elsőre, hogy személyesen gyakorlatilag pénzt kérjetek a meghívottól, hidd el, hogy nem kellemetlen, a vendégetek nagyon örülni fog, hogy nem neki kell kitalálnia azt, hogy minek örülnétek.

„Köszönjük, évek óta közös háztartásban élünk, mindenünk megvan, amit szeretnénk. Ha mégis szeretnél megajándékozni minket, kérlek, dobd a menyasszonytáncba, amit az esküvőnkre szánnál. Az így összegyűlt pénzből nászútra megyünk, ennél nagyobb örömöt nem tudnál okozni nekünk. :) „

Ehhez hasonló mondattal senkit nem lehet megbántani, és egyáltalán nem kellemetlen ilyen formában pénzt kérni.

 

Mikor?

És hogy mikor történjen a meghívás, a meghívók átadása?

Nagy eséllyel a meghívottak már tudnak az esküvőről, és informálisan talán értesültek is arról, hogy a vendégek között lesznek, de a formális meghívásra is sort kell keríteni időben.

Érdemes 3-4 hónappal az esküvő időpontja előtt megtenni ezt, ami se nem túl korai (ahhoz, hogy elfelejtsék addigra), se nem túl kései (ahhoz, hogy megsértődjenek, miért nem kapnak meghívást).

eskuvoi-meghivo-4.jpg

 

Kinek?

Meghívót mindenkinek szokás adni, aki a vendéglistán szerepel, beleértve a szülőket is. A meghívó ugyanis nem pusztán a szerepe betöltésére alkalmas, sokan már ezt egyfajta ajándékként kezelik, akár be is keretezik – különösen az idősebb családtagok. :)

A részvételi szándék

Akár a meghívóban, akár személyesen is felhívhatjátok a vendégek figyelmét arra, hogy visszajelzést vártok az esküvői részvételt illetően. Fontos, hogy azt is jelezzék a meghívottak, hogy hányad magukkal kívánnak részt venni az esküvőtökön, kikre számíthattok. Nagyon fontos ez, hiszen már néhány fő is jelentősen befolyásolhatja a költségvetést.

 

Válasszátok meg tehát gondosan az esküvői meghívót, ugyanis ahogy a házasság nem pusztán csak egy papír, úgy a meghívó sem pusztán egy kötelező eleme az esküvőnek, sokkal több annál. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://osszehazasodunk.blog.hu/api/trackback/id/tr512374419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása