Összeházasodunk <3

Összeházasodunk <3

A nyári esküvő előnyei és hátrányai

2017. július 08. - .BFG.

Határozottan a nyár az az évszak, amikor a legtöbb esküvőt tartják. Természetesen egy részről érthető döntés ez, ugyanis számos szempontból könnyebb nyári esküvőt szervezni, azonban nem kis akadályokkal is szembe kell néznie annak a párnak, aki ezen népszerű hónapokban házasodik.

Nagyon sok lánykérés történik például az év végi ünnepek során, azonban ezekben az esetekben nagyon közeli időpontnak számítanak a nyári hónapok az esküvő megtartására. Ugyanakkor 6-8 hónap az esküvő megszervezésére elég is lehet abban az esetben, ha kisebb, szolidabb esküvőt tervez a pár. Sőt, így kevesebb idejük és lehetőségük marad arra, hogy felesleges részleteken görcsöljenek.

Ilyen és ehhez hasonló szempontokat kell átgondolni, amikor valaki kiválasztja az esküvője dátumát.

nyari-napos-eskuvo.jpg

A nyári esküvő előnyei:

 

  • Meleg van. 

Bár ez egyben hátrányként is említhető, mégis könyebb egy olyan napon tartani az esküvőt, amikor nem kell külön figyelmet fordítani arra, hogy melegen öltözzön fel a pár, és a vendégek. 

A meleg továbbá sokkal szélesebb körű lehetőségeket kínál mind öltözködés, mind a dekoráció terén, de például sokkal több helyszín közül is választhatunk azzal, hogy szóba jöhetnek a szabadtéri esküvők.

  • Mindenki lazább, boldogabb.

"Budapest nyáron sokkal szabadabb." Szól az Animal Cannibals népszerű dala, azonban nem csak Budapest és az ott élők, hanem mindenki felszabadultabb és könnyebben elhagyja az otthonát a melegebb évszakokban, mint hűvösben.

szabadteri-eskuvo_1.jpg

  • Fotózás szempontjából hálás időszak a nyár.

Bár ezt sokan máshogy gondolják, én úgy hiszem, hogy a lemenő nap fényében készített képeknél kevés romantikusabb van.

Éppen ezért is a nyári esküvőket (a szabadtérieket különösen) érdemes késő délutánra időzíteni, amikor a legszebbek a fények. Mivel nyár van, és későn megy le a nap, ezért még így is marad elegendő idő minden tervezett fotó elkészítésére napnyugtáig.

  • Több szabadidő.

Az esküvőszervezés nagyon sok feladattál jár, és az utolsó 1-2 hónapban különösen megkívánja a teljes figyelmet. Szerencsés élni a nyári szabadságolás lehetőségével már az esküvő előtt is, és nem csak a nászútra tartogatni a szabadnapokat. 

Továbbá nyáron több szakmára is jellemző, hogy lazább, kevesebb feladat van, ezért akár munka közben vagy munka után is több energia marad a szervezés körüli teendők ellátására.

  • Kevesebb étel.

Meleg időben az emberek kevesebbet esznek, és így kevesebb étel felszolgálására van szükség. Ez alatt nem azt értem, hogy spróolni lehet rajta, ugyanis az italfogyasztás viszont megnő.

Könnyebb azonban kalkulálni az ételek mennyiségével, hiszen a nagy melegben a vendégeket nem az ételek fogják első sorban lekötni, és ezért nem is eszik degeszre magukat (végső soron pedig könnyebben tudnak mozogni, így táncolni is :) ).

  • Több virág

Nyáron lehet a legtöbb virág közül válogatni, azonban jól át kell gondolni a választást! A melegben ugyanis számos virág könnyen elhervad.

nyari-eskuvoi-virag.jpg

  •  Dekoráció

Kétségtelen, hogy a dekoráció tekintetében nyáron van a legkönnyebb dolgunk ahhoz, hogy igazán szép megoldást válasszunk. A természetben, szabadtéri esküvőt tartva kapjuk a legszebb dekorációt: a természetet. Bár ez a lehetőség adott minden hónapban, mégis nyáron  sokkal több választási lehetőség van a szabadtéri helyszíneket illetően.

 

Hátrányok

 

  • Foglalt szolgáltatók

 Mivel a legtöbben nyárra tervezik az esküvőjüket, ezért erre az időszakra a szolgáltatókat nagyon hamar le kell foglalni. Nem ritka, hogy a kiválasztott nyári dátumra az esküvői szolgáltatókat akár egy évre előre is le kell foglalni.

Az anyakönyvvezetőt, a fotóst és a helyszínt mindenképp fel kell keresni időben, és lehetőség szerint le is foglalni, ugyanis ezek azok a szolgáltatók, akik a leghamarabb elkelnek.

  • Meleg (smink, tánc, ételek)

Amennyire előnye a nyári esküvőnek a meleg, úgy jelent hátrányt is.

Körültekintően kell kiválasztani a hőség álló sminket, a frizurát, de az ételek közül sem jöhet szóba bármi. Különösen fontos, hogy a torta kiválasztásánál is vegyük figyelembe a meleg hőmérsékletet, és ne a könnyen romlandó, krémes tortákból válasszunk.

nyari-udito-ital.jpg

  • Szélsőséges időjárás

Sajnos az utóbbi években kiszámíthatatlanná vált a nyári időjárás. Ha nyári esküvőre gondolunk, mindannyiunknak a forróság jut eszünkbe, azonban számolni kell a nagy esőzésekkel és viharokkal is.

Sajnos kivédeni ezt lehetetlen, ezért javasolt a szabadtéri helyszín mellett egy zárt terű, B opciót is választani.

  • Sokan nyaralni vannak

Amennyire előnyös, hogy a nyári szabadságolások során könnyen van lehetőség a készülődésre időt szánni hétköznapokon is, úgy a hátránya is megvan ennek. 

A legtöbben ugyanis a nyári időszakra tervezik a szabadságukat, így elképzelhető, hogy a meghívott vendégek egy része pont a kitűzött napon nyaralni lesz.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy időben értesítsétek a vendégeket arról, hogy mikor lesz az esküvőtök, hogy a nyaralásuk időpontjának kiválasztásakor figyelembe tudják ezt venni.

 

Az esküvő időpontjának kiválasztásakor nincs túl könnyű dolgunk, mert az elsőre előnyösnek tűnő évszakok is tartogathatnak kihívásokat. Fontos, hogy gondoljatok át minden szempontot a választáskor, de ha van olyan dátum, ami kedves számotokra, ne foglalkozzatok a hátrányokkal. :)

 

Neked melyik a kedvenc évszakod? Szerinted melyik évszak a legjobb az esküvőkhöz?

A bejegyzés trackback címe:

https://osszehazasodunk.blog.hu/api/trackback/id/tr712647737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása