Összeházasodunk <3

Összeházasodunk <3

Ami elengedhetetlen az esküvődhöz...

2017. július 21. - .BFG.

Az elmúlt 20 évben növekedett a házasodó párok száma, ezzel együtt pedig egyre több ötlettel és kreatív megoldással találkozhatunk. Ahogyan már a blogban is találkozhattál különféle modern megoldással (pl. kutyás esküvő vagy szabadtéri esküvő), bizonyára a környezetedben is látsz érdekes, újszerű ötleteket.

Egyre többen kifejezetten kerülik a hagyományos esküvő elemeit, még többen pedig szívesen elhagynának egy-egy olyan részletet, ami nélkül korábban elképzelhetetlen volt egy esküvő.

Akármennyire is lazán és újszerűen gondolkodsz azonban, mégis vannak olyan dolgok, amik elengedhetetlenek, ha esküvőről van szó, az alábbiakban ezekről olvashatsz.

 

1. A gyűrűk

Bár egy korábbi gyűrűkről szóló posztban is olvashattál egyedi megoldásokról, valamilyen gyűrűre, vagy gyűrűt helyettesítő dologra szükségetek lesz.

Elképzelhető, hogy nem szeretnétek gyűrűt viselni, és helyette például közös tetoválást választotok, de tulajdonképpen az is gyűrűnek számít, nem? :)

Egyrészt az esküvőnek a “húzzátok fel a gyűrűt” rész igencsak meghatározó része, de ami még ennél is fontosabb, hogy a nagyvilág előtt ez reprezentálja összetartozásotokat.

Sok párnál észreveheted, hogy nem viselik a gyűrűiket, de én azt gondolom, hogy pontosan ezért érdemes inkább alaposan átgondolni, hogy mi az, ami hozzátok közel áll ahelyett, hogy nem hordjátok a közös ékszert.

 karikagyu_ru.jpg

2. Az anyakönyvvezető

Anyakönyvvezetőre mindenképpen szükség lesz ahhoz, hogy hivatalos legyen a házasságotok, ráadásul számolni kell azzal, hogy ennek is van valamennyi költsége.

Abban az esetben, ha a nektek leginkább megfelelő időpontban vagy helyszínen nem vállal esketést az anyakönyvvezető, lehetőségetek van szertartásvezetőt hívni.

Sok esetben előnyösebb is a szertartásvezető választása, ugyanis általában hosszabb és személyesebb szertartást várhattok tőle, mint az anyakönyvvezetőtől. Akárhogy is döntötök, anyakönyvvezetőre mindenképp szükségetek lesz.

 

3.Vendégül látás

Akármilyen kicsi, bensőséges vagy újító esküvőt terveztek, vendégeitek akkor is lesznek. Ha más nem, a két tanú, akiket valamilyen formában mindenképp célszerű vendégül látni.

A vendéglátás nem feltétlenül kell, hogy egy étterem vagy egyéb hely kibérlésével vagy igénylésével kezdődjön, de amennyiben valaki otthonában tervezitek azt, akkor is gondoskodni kell a megfelelő étel és ital biztosításáról.

 

4.Tanúk 

Bár bizonyára vannak olyanok, akik ha tehetnék, tanúk nélkül oldanák meg az esküvőjüket, ma erre nincs lehetőség. A két tanú adatait ráadásul előre kötelező lejelenteni a hivatalban, úgyhogy a “gyorsan felkértem valakit az utcáról” sem játszhat. :)

Ha titkos esküvőt szeretnétek, akkor is szükségetek lesz tanúra, de nem kell, hogy közeli rokon vagy közeli ismerős legyen az, az anyakönyvi hivatalban nem firtatják a köztetek lévő kapcsolatot.


esku_vo_i_tanu_k.jpg

 

Vannak persze olyan elemei is az esküvőnek amire nem lesz mindenképp szükségetek a hagyományos formában, de mégis gondoskodnotok érdemes valahogyan róla.

 

1. Ruha

Ha nem szeretnétek hagyományos értelemben vett esküvői ruhát, valahogyan akkor is fel kell öltözzetek… :)

A ruhátok nem kell, hogy klasszikus menyasszonyi ruha vagy vőlegény öltöny legyen, de mindenképp érdemes új ruhadarabokat beszereznetek, amik képviselhetik az új élet kezdetét.

Az esküvő stílusától függően a ruhátok bármi lehet, a legfontosabb azonban az, hogy jól érezzétek magatokat benne, és a személyiségetekhez is illő legyen, ne csak az esküvő stílusához.

 

2. Csokor

A menyasszonyi csokor igazán nem kötelező része az esküvőnek, azonban néhány szál virág, akár a saját kertetektől nagyon jól megadja a hangulatát az esküvőnek, és egy kis pluszt kölcsönöz a megjelenésnek.

esku_vo_i_csokor.jpg 

3. Fotózás

A hivatalos esküvői fotósok igen drágák tudnak lenni, illetve nem is mindenki tartja szükségesnek, hogy professzionális fényképek készüljenek a nagy napjukról.

Valamilyen formában azonban mindenképp érdemes megörökíteni az eseményt, ugyanis évek múltán a szívetekben maradt emlékeken túl a fényképek is segítenek feleleveníteni azt az érzést és hangulatot, ami akkor járt át titeket.

 

4. Meghívás

Esküvői meghívő, vagy csak szóbeli invitálás. Bárhogyan is döntötök, a vendégek meghívására szükség lesz. Vendégek hiányában pedig a tanúk felkéréséről kell gondoskodni, ami a szóbeli kérdéstől kezdve az egészen kreatív, újító ötleteken át több formában is történhet.

 

5. Zene

Ha lagzitok is lesz, a zene kötelező. DJ, zenekar, vagy akár csak egy előre összeállított válogatás, mindenképpen gondoskodnotok kell valamilyen aláfestésről, ami a hangulatot is nagyban befolyásolja.

Ha pusztán csak esküvői szertartásotok lesz, akkor is szükséges zenéről gondoskodni, amit alap esetben megtesz az anyakönyvi hivatal, de akár ti magatok is kérhetitek bizonyos zeneszámok lejátszását.


esku_vo_i_cso_k.jpg

Az esküvőnek és a házasodásnak nem kell tehát feltétlenül világraszóló eseménynek lennie (magas költségekkel), azonban a legfontosabb elemeket nem érdemes kihagyni.

Vannak ugyanis olyan dolgok az életben, aminek a megfelelő megélésére és megünneplésére nem adódik újabb lehetőség, ezért az adott pillanatban kell kihozni belőle a nektek leginkább megfelelő és leginkább tetsző, de mindenképpen emlékezetes élményt.

A bejegyzés trackback címe:

https://osszehazasodunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3712678819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása