Összeházasodunk <3

Összeházasodunk <3

Állatok az esküvődön? Naná! :)

2017. május 19. - .BFG.

Mi jut eszedbe először, ha azt mondom, hogy az állatoknak bizony helyük van az esküvődön? Ha neked is van szőrös (vagy tollas, vagy pikkelyes, stb. :) ) kedvenced, bizonyára eljátszottál már a gondolattal, hogy a nagy napon ő is jelen legyen veled, veletek. Vagy éppen az jutott eszedbe az állításomat olvasva, hogy az állatok maradjanak csak állatok, és ne vegyenek részt egy alapvetően embereknek szánt eseményen.

Bármelyik is volt a te válaszod, semmiképp se hagyd magad meggyőzni mások által, hiszen ahogy már sok korábbi bejegyzésemben is olvashattad, ez a nap rólad, rólatok és a Ti boldogságotokról szól. Azon a napon csak Ti határozhatjátok meg (hiszen ki más tudhatná), hogy mi az ami Titeket boldoggá, még teljesebbé tesz, mitől fogjátok azt érezni, hogy IGEN, ez a nap úgy sikerült, ahogyan mindig is terveztük.

Ha visszatekintünk az időben, régen ez a kérdés fel sem merülhetett, különösen a városokban.

Az állatoknak az esküvőn maximum egy fotózás erejéig vagy a konyhában volt helyük. Előfordulásuk ezeken kívül még közlekedési eszközként történhetett meg, gondolj csak a szamarakra, lovakra, tevékre. Persze ilyen formában is nagy tiszteletnek örvendtek az állatok, hiszen aki állaton utazik, alázattal is bánik vele.

 

eskuvo-lo.jpg

 

Az elmúlt években azonban egyre inkább elterjedt, hogy a pár a házi kedvencüket is magukkal viszi az esküvőre, és akár még külön szerepet is szán neki. :) No nem a lovas hintóra gondolok... A legnépszerűbb és egyben megtisztelő szerep, ha a kutya az esküvő gyűrűhordozója. Figyeld meg, a legtöbb kutyus igazán nagy méltósággal kezeli a rá osztott szerepet. :) Az is egyre több esküvőn fordul elő, hogy a pár egyik vagy akár mindkét tagját 1-1 kutya kíséri az oltárhoz. 

Alapvetően leginkább tehát a kutyák és a lovak jöhetnek szóba egy esküvői szertartás és az azt környező események kapcsán, de láttunk már érdekességeket is. Van aki kígyóval, bagollyal, pávával fotózkodik... De a cicák is megjelennek a szertartások előtt és után, sőt, egyre többször a szertartások során is.

 

eskuvo-bagoly.jpg

 

Sőt! Az igazán nagy állatbarátoknál már az eljegyzés alkalmával is szerepet szánnak a kedvenceknek. Nem utolsó sorban az eljegyzési fotókon is helyük van.

 

De miért is lehet jó, ha részt vesz az esküvőn a kis kedvenced?

- Először is sokan az állatukat is családtagként kezelik. Ha pedig szereted a családod tagjait, azt szeretnéd, hogy ott legyenek az esküvődön, igaz? :) 

- Ráadásul egy olyan szeretted közelsége, aki nap mint nap melletted van, megnyugtatóan fog hatni rád. A nagy nap izgalmai során pedig ez az, amire mindenképp szükséged lesz!

- Oldja a feszültséget, nem pusztán a házasulandó párét. 

- Cukiságával magával ragadja a szolgáltatókat is, ami által ha kedvezményekre nem is, de nagyobb közvetlenségre számíthattok.

- Nem utolsó sorban a fotókon is remekül mutatnak. :)

 

eskuvo-kutyak.jpg

 

Vannak azonban hátrányai is annak, ha egy kisállat részt vesz az esküvőn.

- Sokan nem viszonyulnak túl közvetlenül az állatokhoz, és amennyiben a vendégek vagy a szolgáltatók között is van ilyen ember, akkor az könnyen feszültséghez vezet.

- Az állatnak sem feltétlenül tesz jót a nagy tömeg és nyüzsgés, elengedhetetlen az állat személyiségét figyelembe venni a döntésnél.

- Sok szolgáltató (főként az éttermek) nem engedi az állat jelenlétét, legyen akármennyire is jámbor.

- Ha több állatotok van, nem tudjátok könnyen megoldani, hogy mindannyian részt vegyenek a nagy napon.

 

Minden szempontot érdemes átgondolni, azonban amennyiben az állatotok a számotokra igazán kedves és nagy jelentőséggel bír, majdhogynem családtag, akkor a lehetőségekhez mérten igen is helye van az esküvőn. :) 

 

eskuvo-kutya.jpg

Vannak persze olyanok is, akik nem is a saját kedvencüket viszik az esküvőjükre, hanem egyenesen egy állatkertbe szervezik meg a szertartást. Ott valóban senkinek nem lehet ellenére az állatok jelenléte, és mindenki számít is erre. :)

 

eskuvo-zsiraf.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://osszehazasodunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2712512971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása