Összeházasodunk <3

Összeházasodunk <3

A 6+1 legszebb esküvői torta

2017. április 18. - .BFG.

A torta minden esküvő nélkülözhetetlen része, egyben az est fénypontja.

Kerek, szögletes, bevont, csupasz, díszített, letisztult... Számtalan formája lehet a tortáknak, gyakorlatilag csak a képzelet szab határt a lehetőségeknek.

Biztosan tudod már, hogy mi az, ami tetszik és mi nem tetszik neked egyáltalán, azonban érdemes más szempontokat is figyelembe venni a választásnál.

Fontos figyelembe venni először is a vendégek számát, ugyanis nem minden megoldás mutat jól minden mennyiségben. Ha például 40-50 fős esküvőtök lesz, akkor nem érdemes igazán három emeletes tortában gondolkodni, hiszen nagyon pici lesz így a végeredmény.

 

pici_torta.jpg

A torta mennyiségének kiválasztásakor azt szokták javasolni, hogy a vendégek 2/3-ával számolj. Elsőre furcsán hangzik ez, de nem mindenki fog enni a tortából, illetve sokan nem is várják meg a torta megszelésének időpontját. Persze, ha előre tudjátok, hogy édesszájú vendégeitek lesznek, akik egészen biztosan többször, vagy nagyobb szeletet fognak kérni, akkor rátok nem igaz ez az állítás. :)

Ha már szót ejtettünk a vendégek igényeiről, mindenképp érdemes figyelembe venni a speciális étkezési igényeket, például a laktóz- vagy gluténérzékenységet. A vendégek értékelik az ilyen gesztusokat, és nagyobb erőfeszítést sm igényel, ugyanis elegendő 1-1 kisebb külön süteménnyel vagy tortával készülni.

Akármilyen tortát is választotok, biztosan a figyelem központjában lesz, ezért is fontos, hogy mutatós legyen.

Megmutatom, hogy szerintem melyek a legszebb és legkülönlegesebb torták, amiket ma már magyarországi esküvőre sem nehéz elkészíttetni.

 

1. Csupasz torta

Az egyik nagy kedvenc. :)  

Egyszerű, letisztult, rusztikus, és rendkívül mutatós. Olyan hatást kelt, mintha házi sütemény lenne, amitől még érdekesebb.

Általában porcukorral szokták meghinteni, és virágokkal vagy gyümölcsökkel díszíteni.

 

csupasztorta.jpg

 

2. Fodros torta

A fodros díszítés szintén nagy népszerűségnek örvend évek óta. 

A fodrok készülhetnek krémből vagy bevonóból is, a lényeg, hogy apró és több soros legyen. :)

Ez a stílus főként fehérben és kevés díszítéssel működik jól, mert könnyen eltúlzott lehet a végeredmény.

 

fodros_torta.jpg

 

3. Színes torta

Ha nem vagy elégedett a fehér torták díszítése által nyújtott lehetőségekkel, akkor legyen színes maga a torta is.

Szerintem erre különösen igaz, hogy óvatosan kell cicomázni, ugyanis könnyű olyan érzést kelteni vele, mintha gyerekzsúrra készült volna esküvő helyett.

 

szines_torta.jpg

 

4. Virágos torta

Bármelyik torta díszíthető virágokkal, de amíg itthon a marcipán virágok a népszerűbbek, addig külföldön előszeretettel dekorálják a tortákat élő virágokkal is.

Érdemes megfontolni, ugyanis elképesztően szép hatást kelt, különösen, ha összhangban van az esküvő többi virág díszével, főként a csokorral.

 

viragos_torta.jpg

 

5. Felemás torta

Előfordulhat, hogy nem tudtok dűlőre jutni a torta kinézetét illetően. Nem szükséges az akaratotokat a másikra erőltetni, hiszen akár felemás torta is készíttethető. :)

Ez a torta egyértelműen a vőlegény és a menyasszony kompromisszumkészségének köszönhetően készült el, és hát... Nem pont erről szól a házasság? :)

 

felemas_torta.jpg

 

6. Egyedi megoldások

Ha pedig a megszokottól eltérő megoldásokról beszélünk, akkor tényleg nagyon széles körben van lehetőség válogatni, vagy akár új ötletekkel előállni.

A torták formájának és díszítésének gyakorlatilag tényleg csak a képzelet szab határt. :) 

Egyedi esküvőre csak egyedi torta képzelhető el.

 

egyedi.jpg

 

+1 Süteménytorta

Az utóbbi pár évben nagyon népszerűvé váltak a sütemény állványos megoldások, ahol torta vagy csak egy szinten vagy egyáltalán nincs jelen.

A sütemények tükrözhetik a ti ízléseteket is, de a legnépszerűbb megoldás a cupcake vagy a fánk.

 

muffin_torta.jpg

 

 

Ami a legfontosabb a választásnál, hogy kóstoljátok végig a választott cukrászda kínálatát, és válasszatok akár több ízt is annak érdekében, hogy igazán finom fénypontja legyen a torta az esküvőtöknek. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://osszehazasodunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6812433751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása