Összeházasodunk <3

Összeházasodunk <3

Esküvők online - Facebook

2017. április 21. - .BFG.

Manapság az esküvőszervezés során, egészen a lánykérés bejelentésétől az esküvőt követő köszönetnyilvánításig minden az online térben folyik. Legalábbis folyhat, ezért is indult el az "Esküvők online" sorozat a blogon, aminek az első, Instagramról szóló része itt olvasható.

Ha pedig az internetre gondolunk, mára megkerülhetetlenül a Facebook is eszünkbe jut.

A Facebookon osztjuk meg életünk eseményeit, örömeit, bosszúságait. Mindent megosztunk ma már, így van lehetőségünk többek között elmondani az örömhírt, ha eljegyeztek minket, az állapotunkat az addigi "kapcsolatban" állapotról "eljegyezve" státuszra módosítani, vagy amikor kitaláltuk az esküvőnk dátumát, megoszthatjuk azt FB ismerőseinkkel is. 

Ezeken felül számos további lehetőséget rejt a Facebook világa, amiket rengeteg pár ki is használ már.

 

facebook.jpg

 

Az eljegyzés

A leginkább kézenfekvő tehát, hogy megváltoztasd a családi állapotodat az eljegyzést követően, így beállítástól függően a (közeli) ismerőseid egyből értesülhetnek is e fontos eseményről. Ha igazán profin szeretnéd csinálni, csatolhatsz fotót is az állapotváltozáshoz, például egy közös képeteket, magát az eljegyzést vagy az eljegyzési gyűrűt. 

 

igent_mondtam.jpg

 

A házas állapot

Az állapot megváltoztatása az esküvőt követően is jó arra, hogy azokat az ismerősöket is tájékoztasd a nagy eseményről, akik nem tudtak eljönni az esküvőtökre, vagy nem voltak a meghívottak között, azonban mégis szívesen megosztanád velük a nagy hírt. 

Mindenképp javasolt egyébként beállítani, hogy kik láthassák ezeket a változtatásokat, ugyanis nem biztos, hogy minden ismerősöddel szeretnéd megosztani az életed intim történéseit. Márpedig az esküvőd azért elég intim pillanat. :)

 

Facebook esemény

Az eljegyzést követően, ahogyan elkezditek megszervezni az esküvőtöket, kialakul, hogy kiket szeretnétek meghívni vendégként. 

Ahogyan már egy korábbi bejegyzésben is volt róla szó, egyre népszerűbb a saját esküvői honlap létrehozása, ami minden információt tartalmaz. Ennek egy költséghatékonyabb (és kevesebb szaktudást igénylő) módja egy Facebook esemény létrehozása. 

 

szelfi.JPG

 

A Facebook eseményben tudsz közölni minden szükséges és fontos információt az esküvőről, sőt több admint is lehet választani, ami által pároddal közösen szerkeszthetitek ezt az oldalt. 

Érdemes, hogy az esemény tartalmazza tehát az esemény nevén és időpontján túl a helyszínt, a leírásban pedig mindent, amit ti fontosnak tartotok.

A Facebook eseményről meghívással szerezhetnek a vendégek tudomást.

 

Facebook csoportok

A FB-on azonban nem csak eseményt lehet létrehozni, hanem csatlakozhatsz különféle csoportokhoz is, ahol az esküvő megszervezését illető hasznos tanácsokat, tippeket találhatsz. Érdemes úgy tekinteni ezekre a csoportokra, hogy egy olyan közösség részévé válhatsz, ahol mindenkit pontosan az érdekel, amit téged, a tökéletes esküvő megszervezése. :)

Ahogyan leáldozóban vannak a különféle fórumok, úgy válnak egyre népszerűbbé a Facebook csoportok.

A csoportok segítségedre lehetnek majd az esküvőt követően is, sokan például ilyen helyen értékesítik sikeresen az esküvői ruhájukat, ékszereiket, vagy bármi olyan esküvői kelléket, amit nem szeretnének megtartani.

 

Céges oldalak

A Facebook a fentieken túl azonban mégiscsak az egyéni és céges oldalakról a leginkább ismert, így természetesen ezért is érdemes használnod. 

Minden szolgáltatóra, akivel az esküvőtökhöz kapcsolatba kerültök érdemes ránézni Facebookon is (a saját honlapján túl). 

 

ceges_facebook.JPG

 

Míg a weblapján hivatalosabb infok, referenciák, stb. jelennek meg, addig a FB-on kicsit kötetlenebbül és aktuálisan ismerheted meg a szolgáltatót. Napjainkban már-már elvárás, hogy egy szolgáltató legalább heti rendszerességgel frissítse az oldalát, ezzel is biztosítva az ügyfeleket, hogy "itt vannak, léteznek".

Továbbá nagy előny, hogy a személyesebb FB oldalon könnyebben el tudod dönteni, hogy mennyire szimpatikus az adott cég.

 

Hashtag és tag

Az Instagramon már megismert hashtag használat a Facebookon nem tudott ugyanolyan sikerrel elterjedni, de ugyanúgy lehetőséged van itt is használni a # előtagot a posztokban, képfeltöltésekben.

A hashtag használatán kívül, kérhetitek arra is a vendégeket, hogy minden, az esküvőről feltöltött képen jelöljenek meg Titeket, így a Ti profilotokhoz, az albumotokba is bekerülnek a mások által készített fotók.

 

A barátok azonban azonban már a készülődés során is segítségetekre lehetnek a Facebookon, leginkább azzal, hogy a korábban házasuló ismerősök fotóit böngészve inspirálódjatok és hangolódjatok a saját esküvőtökre. :) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://osszehazasodunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2512443235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása