Összeházasodunk <3

Összeházasodunk <3

Esküvők online - Instagram

2017. március 20. - .BFG.

Egyre népszerűbbé válik az esküvőkön a hagyományos, papír alapú megoldások mellett az online eszközök használata is.

Az elmúlt években már teljesen megszokottá vált, hogy a párok saját esküvői honlapot készítenek, feltöltik a fotóikat a Facebookra, Instagramra, ötleteket gyűjtögetnek Pinteresten, stb. 

Sokan használják már a különféle megoldásokat az esküvőjükön, vannak azonban olyanok is, akik egészen komolyan veszik ezt. :)

Láthattunk már olyat, hogy valaki már az oltárnál megváltoztatta FB családi állapotát, vagy tweetelte, hogy éppen kimondta az igent. Találkozhatunk olyan párokkal, akik hagyományos esküvői meghívót már nem is küldenek a násznépnek, helyette a saját esküvői honlapukra terelik őket, ahol minden fontos információt megosztanak velük. Vannak olyan párok is, akik élő videóban közvetítik az esküvői szertartásukat, vagy még többen vannak, akik utólag feltöltik a videót Youtube csatornájukra. 

instagramkeres.jpg

Ma már nem furcsa, ha valaki a különféle online eszközöket, csatornákat is használja az esküvői készülődés során, vagy éppen a szertartáson. 

Életünk fontosabb pillanatait, vidám perceit időről időre megosztjuk a különféle platformokon, miért lenne ez másként életünk nagy napja, az esküvőnk kapcsán?

Ebben a bejegyzésben most az Instagram használatához olvashatsz néhány ötletet. :)

 Az Instagram olyan közösségi hálózat, ahol képeket, rövid videókat vagy most már akár élő videókat is megoszthatsz okostelefonról. 

A feltöltött tartalmat aztán különféle effektekkel, filterekkel gazdagíthatod, illetve felirat is kerülhet rá. Amikor az ízlésednek megfelelően elégedett vagy a végeredménnyel, megoszthatod azt, így azok, akik követnek Instagramon, látni fogják a tartalmadat. A követőid egy <3 küldésével kimutathatják tetszésüket, vagy akár kommentálhatják is a feltöltésedet.

A feltöltött képeket, videókat Te magad is "kommentálhatod", azaz elláthatod szöveggel, ami még élőbbé varázsolja azt. A szövegen túl elláthatod úgynevezett hashtagekkel is, aminek az esküvődön akár külön szerepet is adhatsz (lásd később).

Nézzük tehát, mire is használhatod az Instagramot az esküvődön. :)

 

Képek az esküvői készülődésről

Az esküvőre való készülés mindenkinek nagyon izgalmas, és számos feladattal tarkított időszak. A legtöbb menyasszony ilyenkor minden esküvői részletet szeret lefotózni, és ezzel bombázza a közeli barátnőit, családtagjait.

Ha Te is ilyen vagy, rakd fel ezeket a fotókat az Instagramodra is!  

Így nem csak az ismerőseid találkozhatnak az izgalmas részletekkel, hanem mások, akár olyan menyasszonyok is, akik szintén örömmel készülődnek, és izgatottak ettől. Ha valaki átérzi azt, hogy mit élsz át ilyenkor, az az, aki szintén boldogan készül az esküvőjére. :)

 

Képek a szertartásról

A készülődéssel ellentétben a szertartásról már készülnek profi fotók is. A legtöbb pár azonban rendkívül izgatott az esküvője kapcsán, ezért mihamarabb látni szeretné az ott készült fotókat. :)

Ha a profi fotókat nem is láthatod azonnal, a vendégek által készített képek akár már aznap is elérhetőek, ha kéred őket arra, hogy töltsék fel Instagramjukra azokat. Manapság már kérni sem kell erre, maguktól is szívesen feltöltik a jól sikerült képeket.

 

Képek a buliról

Hasonlóan az előző ponthoz, általában a buliról is készülnek profi fotók, de itt már általában minden vendég beveti a fotózásra alkalmas eszközeit. :)

Nagy előnye ennek, hogy a násznépről is sok képet láthattok így, hiszen mindenki szívesen fotózza magát is ilyenkor. 

 

Képek kettőtökről 

Sok pár szereti, ha készülnek beállított, művészi fotók is róluk akár az esküvő napján, akár az azt követő napon.

Sőt!

Mostanában egyre nagyobb népszerűségnek örvend a jegyesfotózás is. Az itt készült képeket is megoszthatod az Instagramon, a követőid imádni fogják azokat. :)

selfie.jpg

 

Profi fotók utólag

Természetesen ha végre megkapod a profi, fotós általi képeket, azokból is tölthetsz fel. 

Tipp: Ha elégedett voltál a fotóssal, megjelölheted őt is a fotón, ezzel is segítve a munkáját.

 

Videó részletek 

Ahogy már írtam, videók megosztására is alkalmas az Instagram.

Szintén készülhetnek a násznép, vagy általatok is, csak arra kell törekedni, hogy rövid legyen. Hosszabb videók megosztására inkább a Youtube-ot használjátok.

Megosztható például a bevonulás, az igenek kimondása, a csokordobás, de akár a buli egy-egy részlete is (pl. a klasszikus kacsatánc vagy vonatozás :D).

Ha igazán jól kezeled az Instagramot, akkor mindenképp ossz meg Boomerang videót is, nagyon szórakoztató tud lenni. :)

(A Boomerang olyan, hang nélküli, sorozatfotókból összeálló videó, ami oda-vissza játszódik le.)

 

Live videó

Élő videót 2017 eleje óta készíthetünk Instagramon. 

Kevésbé népszerű megoldás még ez, ugyanakkor igazán jól használható akár arra is, hogy olyanokkal oszd meg valós időben pl. az esküvői szertartásotokat, akik valamilyen okból nem tudnak részt venni rajta.

 

Minden fentinek a kulcsa, egyben az Instagram lényege: a #, azaz a hashtag.

A hashtag gyakorlatilag felcímkézi a fotóidat, ami alapján aztán egyben kereshetővé is válik (ha nem privát az oldalad, akár másik számára is).

A hashtagek megfelelő használatával egy csokorba gyűjthetőek az esküvőtök kapcsán készült képek, ehhez csak egy jól megválasztott, rátok jellemző hashtagre van szükség. 

Ilyen lehet például Nóri és Peti esküvőjéről készült fotók esetében a #nóriéspetiesküvője, vagy egyéb olyan választás, amit korábban más még nem használt.

instagramasztalra.jpg

A választott hashtaget aztán az esküvőn több helyen is megjeleníthetitek (pl. a menün vagy már a meghívón is), így a vendégek is tudni fogják, milyen címkével kell ellátniuk az általuk feltöltött képeket. 

Így jön létre végül egy fotóalbum, amit közösen szerkeszt a pár és a meghívott vendégek.

Fontos továbbá, hogy a posztolt képeken jelöld meg a helyet is, ahol készült. Ez egyrészt további információ a képhez azok számára, akik látják, másrészt (ahogy a fotósnál is említettem) ezzel is segítheted népszerűbbé tenni pl. a lagzi helyszínét, ha elégedettek voltatok vele.

 

Vannak azonban olyan párok is, akik kifejezetten nem szeretnék, hogy az esküvőjükön a vendégek fotókat készítsenek, vagy egyéb eszközt nyomkodjanak, jobban szeretnék, ha inkább csak velük lennének elfoglalva, és egyszerűen csak élveznék a pillanatot, a jelenlétet. :)

Ha Te is így gondolod, ne felejtsd el felhívni erre a vendégeitek figyelmét!

nefotozz.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://osszehazasodunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1912345059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása