Összeházasodunk <3

Összeházasodunk <3

A tökéletes megjelenés szabadtéri esküvőre

2017. augusztus 25. - .BFG.

Lassan végéhez közelít a szabadtéri esküvők szezonja, azonban még áll előttünk néhány hétvége, amikorra kellemes időt jósolnak.

A szabadtéri esküvők (amennyiben meleg időre tervezzük) számos kihívás elé állíthatnak minket, ezért fontos, hogy alaposan átgondoljuk és felkészüljünk mindenre.

Amilyen alapos szervezést igényel a szabadtéri esküvő, úgy különös gondot kell fordítani a menyasszony (és természetesen a vőlegény :) ) megjelenésére is.

Mást megjelenést követel meg ugyanis egy kültéri esküvő, mint beltéri társa. 

Az alapok persze megegyeznek, ugyanúgy szükség van ruhára és csinos frizurára is, azonban nagyon nem mindegy, hogy hány fokba és milyen környezetbe készül a megjelenésünk.

szabadte_ri_hangulat.jpg 

Mitől lesz tökéletes a menyasszony a szabadban?

1. Először is megfelelő ruha megválasztásáról kell gondoskodni.

A legtöbb menyasszony számára általában az esküvői ruha kiválasztása az első számú feladata. Az esküvői ruhák nézegetése és próbálgatása megalapozza az esküvői készülődés és a későbbi esküvő hangulatát, valóban különlegesnek és végre nagybetűs menyasszonynak érezhetjük magunkat tőle. 

Fontos a ruhaválasztásnál, hogy különféle fazonokat és anyagokat is felpróbáljunk, ugyanis nem lehetünk biztosak abban, mi fog igazán jól állni, de ami még ennél is fontosabb, azonnal érezni fogjuk, melyik ruhával is vagyunk összhangban, melyikben tudunk felszabadultan és természetesen mozogni és viselkedni.

Egy szabadtéri esküvő során ugyanis kiemelt fontosságú a kényelmes és a körülményeknek megfelelő ruha kiválasztása.

Míg egy teremben könnyedebben húzunk magunk után egy több méteres uszályt (vagy fátylat), könnyedén mozgunk a nagy abroncsos ruhában is, addig kültéren ez már jóval nehezebb feladat.

A választás nagyban függ természetesen a kültér jellegétől, de alapvető ökölszabály a kényelem és a megfelelő méret megválasztása. Nem csak a megfelelő ruhaméret, hanem a megfelelő hossz és fazon jellegéből adódó méret is fontos tehát.

 

2. Megfelelő smink

Ha jól érezzük magunkat a ruhánkban, már fél siker! :)

A női megjelenésnek azonban sok más tényezője van még. 

Amennyiben Te olyan nő vagy, aki nem szokott sminkelni a hétköznapokban, az esküvőd napján akkor is érdemes erre áldozni. 

A szabadtéri esküvők sajátossága, hogy általában meleg időben tartják, ami a smink megválasztásánál is fontos tényező. Mindenképp jelezni kell a sminkesnek, hogy milyen időben lesz az esküvőd, ugyanis az időjárás nagyban befolyásolja a smink elkészítését.

Az időjárási körülményeknek kiszolgáltatva talán még nagyobb jelentőséggel bír, hogy milyen tartósságúra készül a sminkünk, ezért nem csak a nekünk tetsző árnyalatok, hanem a profi sminkes megtalálása is nagy feladat.

szabadte_ri_esku_vo.jpg 

3. Megfelelő hőálló haj

A megelelő smink megválasztásánál talán csak a tökéletes frizura okozhat nagyobb fejtörést.

A kültéri esküvők során különösen fontos, hogy figyelembe vegyük az alábbiakat a hajköltemény megválasztásánál:

- hány fok várható? (Nagy melegben nem érdemes kiengedett frizurában gondolkodni.)

- szeles lesz-e az idő? (A nagy szél az alaposan hajlakkozott frizurával is képes elbánni.)

- milyen a helyszín? (Más frizura illik a tengerparta, mint egy erdőbe.)

- milyen hangulatú az esemény? (Például egy kerti partin furcsán mutathat egy tökéletesen megszerkesztett konty.)

Ami mindenképp javasolt, hogy a szabadtéri esküvők könnyedségét a frizura is őrízze meg. A természetben tartott esküvő hangulata éppen annak egyszerűségében és természetességében rejlik, ezt pedig érdemes a megjelenésünkben is visszatükrözni.

 

4. Kiegészítők helyes megválasztása

Ha pedig természetes megjelenésről ejtünk szót, fontos, hogy beszéljünk a kiegészítők megválasztásáról is.

Nincs pazarabb háttér és díszlet az esküvőnkhöz a természet nyújtotta lehetőségeknél, éppen ezért igyekezzünk ne elnyomni vagy más irányba elvinni a hangulatát. 

Éljünk együtt a természet lágyságával és ennek megfelelően válasszunk kiegészítőket.

Egy-egy finom ékszer és helyesen megválasztott kiegészítő csodálatos összképet képes teremteni a megjelenésünkben, ami a természet szépségét nem elnyomja, sokkal inkább kiegészíti.

 

5. A cipő

Ha úgy döntöttünk, hogy szabadtéri esküvőnk lesz, akkor minden bizonnyal számoltunk azzal, hogy a megjelenésünk nem lehet túl "körülményes". 

A cipő kiválasztásánál nem elég figyelembe venni, hogy adott magasságú és vastagságú legyen a sarka, oda kell figyelni annak anyagára is. 

Amíg egy tengerparti esküvőre választhatunk akár egy ízléses sarut is, addig az erdőbe érdemesebb zártabb fazonokat fontolóra venni (a meleg idő ellenére is).

cipo_szabadte_rre.jpg 

Egy szó mint száz, a természet a legjobb választás, ha harmonikus, könnyed és sallangoktól mentes esküvőre vágyunk, azonban ennek megfelelően kell megválasztani megjelenésünket is.

Éljünk együtt a természettel, ne nyomjuk el annak szépségét. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://osszehazasodunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5312760008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása