Összeházasodunk <3

Összeházasodunk <3

A 7 legnépszerűbb virágfajta tavaszi esküvőkre

2017. március 24. - .BFG.

Minden menyasszony más-más szempontok alapján választja ki az esküvői virágait, többek között a menyasszonyi csokrát.

Vannak olyan menyasszonyok, akik kifejezetten egy-egy virágfajtához ragaszkodnak; ha menyasszonyi csokrára gondol, mindig ugyanaz jelent meg lelki szemei előtt, gyakorlatilag gyerekkora óta tudja, mire vágyik. :)

És van a másik csoport, akiknek közel nem ilyen határozottak az elképzelései az esküvői virágokat illetően. Ha Te is közéjük tartozol, sokat segít, ha utána nézel, az adott évszakban milyen virágok közül választhatsz egyáltalán.

Minden évszakban más és más virágok a jellemzőek, de tény, hogy a melegebb hónapokban sokkal szélesebb a választható virágfajták köre. A tavasz beköszöntével számos vidám, illatos virág jelenik meg az árusoknál, talán ez az évszak az, amikor a legszélesebb palettáról választhatod ki, hogy milyen virágok alkossák csokrodat.

Az állandó kedvenceken felül (pl. rózsa) van néhány olyan virág, ami kifejezetten erre a csodálatos évszakra jellemző, ami már színével vagy illatával a vidám, kellemes napsütéses évszakot juttatja eszünkbe.

szines_virag.jpg

 

Az évszaknak megfelelő választás nem csupán azért fontos, mert akkor igazán szép egy virág, amikor szezonja van, de árban is kedvezőbb olyankor.

Ha neked is fontos, hogy évszaknak megfelelő virágokat válassz, érdemes ebből a 7 fajtából is tenned a csokrodba. :)

 

1. Nárcisz

Ha tavaszi virágra gondolunk, a nárcisz az elsők között van, ami eszünkbe jut. 

Már a tavasz elején, márciusban megajándékoz minket, így akár már kora tavaszi esküvőre is bevethető.

Elsőre talán furcsa lehet esküvői virágként gondolni a nárciszra, azonban érdemes használni. 

Tipp: Különféle színekben elérhető, de esküvőn a sárga árnyalatai miatt érdemes használni, ugyanis kevés olyan sárga virág van, ami ilyen könnyen elérhető és mégis mutatós az esküvői csokrokban.

 narcisz.jpg

 

2. Jácint

A jácintot nagyon sokan szeretik erős illata miatt, azonban jól gondold át, hogy nem vagy-e az illatára érzékeny, ugyanis az esküvői csokrodban a nap jelentős részében érzed az illatát.

Színvilágát tekintve első sorban a rózsaszín és lila árnyalatai jellemzőek, de a fehér is jól mutat mind az esküvői csokorban, mind asztali dekorációként.

A jácintnál nagyon fontos figyelembe venni azt is, hogy a nagyon meleget nem viseli túl jól, így ez alapján érdemes megválasztani, hova használod fel.

Mindezek ellenére is jó választás, hiszen dús virágával gyönyörűen kitölti a csokrot, és egyéb dekorációként is könnyen megállja a helyét, akár egy-egy szálban is.

 jacint.jpg

 

3. Liliom

A liliom egész évben beszerezhető, de tavasszal igazán mutatós.

Annak ellenére, hogy az ártatlanság jelképe, rendkívül erős illattal hívja fel magára a figyelmet. :)

Általában nagy fejű liliomokat használnak esküvőkre, ezért ha e mellett döntesz, óvatosan válassz mellé mást, mert önmagában is igen hangsúlyos.

 liliom.jpg

 

4. Tulipán

 A tulipán, a rózsa mellett az esküvők örök nagy kedvenc virága.

Mindenféle színben elérhető, azonban hasonlóan az összes többi fajtához, ebből is a fehér és a rózsaszín az örök sláger.

A tulipán önmagában is nagyon szépen mutat, remekül alkalmazható csak magában is. Egy fehér, tisztán tulipánokból álló csokor nagyon finom, nőies hatást kelt.

 tulipan.jpg

 

5. Gerbera

A gerbera, talán könnyű elérhetősége és száz színe miatt szintén nagyon népszerű az esküvői virágok között. Nagy feje igen hangsúlyos egy csokorban, ezért ezzel is érdemes óvatosan bánni, könnyű közönséges hatást elérni.

Tartósságát nagyban meghatározza, hogy mennyire szép állapotút kapsz, ugyanis ha a szára sérült, könnyen elkókad a nap végére. Ha sikerül egészséges virághoz jutnod, akár két hétig is örvendeztethet még a csokrod. :)

 gerbera.jpg

 

6. Gyöngyvirág

Ha van igazán finom, nőies virág, az a gyöngyvirág. Szépsége miatt csodálatosan alkalmazható akár magában is, de más virágok kiegészítőjeként is nagyon mutatós.

Tudtad, hogy Kate Middletonnak is gyöngyvirágokból állt az esküvői csokra? :)

Tipp: Ha használsz gyöngyvirágot az esküvőn, mindenképp ez legyen a vőlegény kitűzője is. Nagyon jól mutat az öltönyre tűzve! 

 gyongyvirag.jpg

 

7. Orgona

Az orgonát tévesen csak anyák napi virágként aposztrofálják, tipikusan késő tavaszi virág.

Kifejezetten csak ebben az évszakban érhető el, ezért ha szereted, mindenképp érdemes választanod, nagyon különleges megjelenést biztosít.

Ahogyan a jácintnál, úgy az orgonánál is figyelj arra, hogy ha szép dús virágokat kaptál, ne vidd túlzásba vele a díszítést.

 orgona.jpg

 

Bármilyen virágot is válassz végül, a legfontosabb, hogy a személyiségedet tükrözze akár a fajtája, akár a színe. 

A legnépszerűbbnek még mindig a fehér virágok számítanak, de tavasszal igazán érdemes a vidám színeket is használni. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://osszehazasodunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9012362207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása