Összeházasodunk <3

Összeházasodunk <3

Mesés szabadtéri esküvői helyszínek

2017. április 28. - .BFG.

Egyre több pár dönt úgy, hogy esküvői szertartásához szabadtéri helyszínt választ.

Bár a hagyományos házasságkötő termek és templomok még mindig a legnépszerűbb esküvői helyszínnek számítanak, mégis sokan úgy döntenek, inkább szabadtéren kötik össze életüket.

Bizonyára te is gondolkodtál már azon, hogy milyen helyszín a szívedhez közel álló, és amennyiben a melegebb évszakok valamelyikében lesz az esküvőtök, biztosan eszetekbe jutott, hogy akár a szabad ég alatt is megtarthatnátok a ceremóniát. 

A szabadban tartott ceremóniáknak számos előnyük van, azonban jó néhány dolgot át kell gondolni a helyszíntől függően, így akár plusz feladatokat is jelenthetnek egy zárt térben tartott esküvőhöz képest.

A legnagyobb előnyök egyike természetesen az, hogy nem vagytok bezárva sehova, a melegebb napokon nem egy fülledt, vagy épp a légkondi által jégveremmé hűtött helyiségbe vagytok bezárva. Át kell azonban gondolni pontosan a másik oldalt is, azaz amennyiben egy nagyon meleg, vagy épp hűvös, esős napot fogtok ki, akkor az plusz szervezést igényelhet. 

szabadteri-eskuvo.jpg

Mindenképpen előnynek számít azonban az is, hogy fotózás szempontjából jóval hálásabb a szabadtér, mint egy zárt. A fények a napszaktól függően változóak, tehát a különböző napszakban tartott esküvőkről más-más hangulatú fotók készíthetők, amik további lehetőségeket rejtenek magukban. :)

Az sem utolsó érv, hogy a szabadban már az alap dekoráció adott, amit nagyon tovább díszíteni sem feltétlenül szükséges. Ha a szabadban annak szépsége miatt tartjátok az esküvőtöket, akkor nem érdemes elrontani azt különféle dekorációkkal. Néhány jól elhelyezett fényfüzér, lámpások, a természethez illő virágok, és kész is.

Fontos azonban, hogy a vendégeket is készítsétek fel, hogy szabadtéri esküvőre készültök, ugyanis részükről is külön előkészületeket igényelhet ez a fajta szertartás. Ehhez megfelelő cipőt érdemes beszerezniük nekik is, illetve ha az esküvő stílusa megengedi, akár kalapokat, napszemüvegeket, stb.

Ahogyan egy házasságkötő terem szabadon feldíszíthető bármilyen stílusban, úgy a szabadtéri helyszín már önmaga meghatározza azt, hogy mi illik oda és mi nem. Ahogyan említettem, túldíszíteni semmiképp nem érdemes, de további hangulati tényezőket is figyelembe kell venni. Például, ha egy istállóban szeretnétek összeházasodni, a szénaboglyákat ne gyertyákkal akarjátok feldobni. ;)

Ha olyan helyszínt választotok, ami a személyetekhez közel áll, akkor figyeljetek oda arra, hogy bár kedves számotokra a hely, mégse legyetek elfogultak. Figyeljétek azokat a dolgokat, amik fontosak számotokra egy esküvőnél, és ne kössetek kompromisszumokat csak azért, mert mindent egyszerre szeretnétek, beleértve az álom helyszíneteket és az oda nem illő terveiteket is.

A szabadtér ilyen szempontból nem rugalmasan alakítható, így például könnyen lehet, hogy le kell mondanotok a hangosításról, mert nem megoldható az a megfelelő módon.

Az is elképzelhető, hogy magatoknak kell gondoskodni akár a székekről is, aminek szállítása bár a választott cég dolga, mégis plusz nehézséget jelenthet, hogy azok elhelyezkedéséről gondoskodni kell, és az adott helyszínen nem feltétlenül van egy jellemzően már jól bevált elrendezési mód, úgyhogy a kreativitásotokra is szükség lesz.

Ha nem a hivatalos házasságkötő teremben tartjátok az esküvőtöket, akkor számolni kell azzal is, hogy az anyakönyvvezető nem minden településen megy ki külsős helyszínre, illetve ha ki is megy, annak gyakran borsos ára van. További felmerülő költségként számolnotok kellhet a terület foglalásával is.

Köztes megoldásként sokan úgy döntenek például, hogy a lagzi helyszínéül választott étterem vagy rendezvényhelyszín kertjében tartják a ceremóniát. Ez kifejezetten jó megoldás lehet, ha nem ragaszkodtok bizonyos helyhez, csupán csak az a cél, hogy a szabadban legyetek. 

Akárhogy is döntötök, a legfontosabb, hogy lehetőség szerint ne vállaljatok magatokra minden feladatot, ami felmerül, kivéve persze, ha képesek vagytok ezt igazán lazán csinálni. Ez azonban tapasztalatom szerint kevesekre jellemző. :) Bátran kérjétek a dekoros, az étterem, vagy akár csak a családtagok segítségét, a nagy napon nektek ezen feladatok nélkül is lesz  min izgulni és izgatottnak lenni.

 

Végeláthatatlanul hosszan lehetne írni a szabadtéri esküvők előnyeiről és hátrányairól egyaránt, mégis érdemes gondolkodni benne.

Ha más nem, ezek a mesés fotók biztosan meggyőznek erről. :)

 

szabadteri-eskuvo-1.jpg

 

szabadteri-eskuvo-2.jpg

 

szabadteri-eskuvo-3.jpg

 

szabadteri-eskuvo-4.jpg

 

szabadteri-eskuvo-budapest.jpg

 

szabadteri-eskuvo-5.jpg

 

szabadteri-eskuvo-6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://osszehazasodunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4712458255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása